FOTO: novosti.rs

Igor sanja izložbu svojih najneobičnijih radova, koji će svakog ostaviti bez teksta.

Kako je slučajno otkrio da posjeduje nevjerovatan talenat, šta je zapravo pirografija i kako svojim predmetima usreći druge ljude, za Magazin novosti svoju zanimljivu i poučnu priču otkriva tridesetsedmogodišnji umjetnik iz Loznice, Igor Antonić.
 
Želja za umjetnošću Igoru se javila iznanada, potpuno neočekivano. Prije nešto manje od dvije godine prvi put je napravio djelo uz pomoć pirografske tehnike.
 
Nikada se prije 35 godine nije bavio umjetnošću, radi kao zavarivač.
 
- Vidio sam kod druga, on je radio osnovne linije pirografije, pa me je zaintrigiralo. Kada sam vidio kako to izgleda nestvarano, oduševio sam se i rekoh da probam - kaže nam Igor.
 
Za jedno djelo potrebno mu je od 3 do 7 dana stvaranja

Igor najčešće dela radi na lipi, a često ručno uradi i ram slike. 
 
Kaže da mu inspiracija dolazi sama.
 
- Sve to ide samo. Nekada ne mogu da vjerujem da sam ja to uradio. Još uvijek mi je sve nestvarno. Recimo, nakon pogledanog filma "Dara iz Jasenovca" dobio sam inspiraciju i naslikao Biljanu (Daru), kojoj sam onda i poslao djelo - kaže Igor.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @igor_pirografija_pyrography

 
Nakon posla, ovaj čuvar stare umjetnosti, slika. To mu je sada hobi, a nada se da će nekada njegova umjetnost pronaći pravi put.
 
Djela je poklanjao u humanitarne svrhe, a ikonu Svete Petke poklonio je manastiru Sveta Petka.
 
Sada djela izlaže u jednoj staklorezačkoj radnji, a u budućnosti bi jako volio da napravi izložbu. 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )