FOTO: null

Mosul - Iako se u iračkom Mosulu slavi pobjeda, a svjetski mediji prenose informacije o porazu takozvane Islamske države, zloglasna teroristička organizacija nastavlja prijetiti zemljama Balkana, prenosi INS.

U posljednjem izdanju ID-ovog magazina Rumijah, propagandisti te organizacije pozivaju svoje simpatizere da, kako navode, ubijaju šejhove tavagita (tagut, sve ono što se obožava mimo Allaha, a što simpatizeri ove ideologije koriste da opravdaju ubijanje nevinih ljudi).

Pozvali su svoje simpatizere na Balkanu da se ugledaju na "braću sa Istoka i Zapada".

"Napadajte islamske organizacije i kancelarije. Napadajte ih na Allahovom putu", navedeno je.

Uz tekst je ovaj put objavljena fotografija reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, njegovog zamjenika Huseina ef. Smajića, kao i muftija IZBiH, koje opisuju kao mu "murteddske (otpadnici od islama) vođe neislamske zajednice", te naglašava da je "ubijanje mrutedda draže i preče od ubijanja pravih kafira".

"Prikoljite glave tih murtedda, a najvažnije su glave murteddskih muftija, jer tako nam Allaha, nema ništa veće i vrjednije kod Allaha od toga da ubijate one koji su izmijenili Njegovu vjeru, one koji žele da islam bude uništen iznutra", navode ID-ovi autori, te dodaju:

"Napadnite ih, ubijajte ih prigušivačima, pa to je uistinu divno djelo. Ništa ih ne sprječava da ih ubijate prigušivačima i da njihova tijela raskomadate eksplozivnim napravama, i da napadate njihove kuće, da ih ubijate pred njihovom djecom i njihovim ženama...

Prolijte njihovu prljavu krv i neka teče ulicama Balkana", piše, između ostalog, u opširnom tekstu pod naslovom "Ako se vratite, i mi ćemo se vratiti".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )