FOTO: Nezavisne

Najmanje 15 osoba je poginulo, a više desetina je ranjeno u terorističkom napadu na luksuzni hotelski i poslovni kompleks 14 Riverside Drive u glavnom gradu Kenije, Najrobiju.

Poginulo je 11 Kenijaca, jedan Amerikanac te jedan Britanac. Dvoje ubijenih nisu imali dokumente. U blizini eksplozije se nalazio i Hrvat Ivan Vuković.

"Jeo sam u restoranu nekih 200 metara od tog hotela. Čula se ogromna eksplozija automobila, drugu eksploziju u hotelu nisam čuo i onda pucnjava. Ljudi su počeli bježati po ulicama, a ja sam sačekao nekih sat vremena, sjeo na moto taksi i pobjegao u svoj hotel koji je 500 metara od tog incidenta. Vojska i policija blokirale su cijeli kvart", rekao je za "Jutarnji list" Ivan Vuković, koji se u trenutku javljanja nalazio na krovu hotela.

Odgovornost za napad preuzela je somalska radikalna organizacija "Al Šabab".

Hotel koji su napali nalazi se u naselju Vestlands, koji je česta meta zbog turista i šoping centara. Svjedoci tvrde da su vidjeli najmanje četvoricu terorista kako naoružani upadaju u kompleks oko kojeg je nastala opšta panika.

Vuković, inače volonter u sirotištu u Africi, u Najrobi je došao s još dvojicom volontera iz Dubrovnika, od kojih je jedan i državljanin BiH.

"Dva Dubrovčanina su u avionu večeras za Hrvatsku, a ja sam valjda siguran", dodao je sinoć Vuković.

Iz policije su naveli kako je u napad bio uključen i bombaš samoubica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )