FOTO: pixabay

ZAGREB - Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je da uvođenje dodatnih mjera u borbi protiv širenja virusa korona, jer postojeće nisu dale rezultate.

Capak je pojasnio da će veoma brzo biti donesene mjere kao što su skraćivanje radnog vremena i ograničavanje broja ljudi na okupljanjima.

"Svakome je u ovom trenutku jasno da brojke rastu i da su potrebne dodatne mjere. O tome se intenzivno razgovara", rekao je Capak i naglasio da brojke sigurno ne bi rasle kada bi se svi pridržavali propisanih mjera.

Kada je riječ o životnoj dobi preminulih od virusa korona u Hrvatskoj, Capak je rekao da je prosječno 79 godina, a dob oboljelih 43 godine, te da se nije značajno promijenila od početka epidemije u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Direktor Zavoda "Dr Andrija Štampar" Zvonimir Šostar rekao je da u Zagrebu, gdje je danas 798 novooboljelih, nema novih žarišta, već da se virus širi horizontalno, pa su cijele porodice zaražene. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )