FOTO: InfoBijeljina

SARAJEVO – Pripadnici Granične policije Hrvatske nezakonito su upali na teritoriju Bosne i Hercegovine kako bi prebacili 18 povrijeđenih migranata u BiH, tvrdi portal Kliks.ba.

Sinoć je 18 povređenih osoba za koje se sumnja da su migranati pronađeno na teritoriji opštine Velika Kladuša.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Granična policija BiH potvrdili su incident, ali nisu željeli da daju nikakve detaljnije informacije.

Kako Kliks.ba piše pozivajući se na saznanja, povrijeđene migrante na teritoriju BiH nezakonito su prebacili pripadnici Granične policije Hrvatske, a koji su se, nakon što su ih uočili pripadnici Granične policije BiH, povukli na teritoriju susjedne zemlje, javlja Tanjug.

U slučaj koji se odnosi na 18 migranata uključilo se i Tužilaštvo BiH iz kojeg je za Kliks.ba rečeno da zajedno s agencijama za sprovođenje zakona preduzimaju aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja te da više informacija ne mogu davati.

Kako se navodi, još od ranije bosanskohercegovačke vlasti, ali i svjetski mediji, tvrde da hrvatska policija tuče i vraća migrante na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Ovo je prvi konkretan slučaj u kojem su potvrđeni navodi funkcionera o tome da susjedna zemlja krši suvjerenitet BiH ilegalnim upadima policajaca na teritoriju pod kontrolom zvaničnog Sarajeva, tvrdi Kliks.ba.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )