FOTO: Pixabay

ZAGREB – Posljednjih dana brojni austrijski, njemački i slovenski mediji pišu da je Hrvatska postala preskupa za odmor.

Hiljadu evra po sedmici po osobi košta odmor na Jadranu, izračunali su u jednom austrijskom dnevnom listu. Slovenci na POP TV-u izvještavaju da su poskupjeli i restorani i trgovine, a njemački statističari navode da su od Hrvatske jeftiniji Španija i Portugal i Grčka.

“Svake godine svaka turistička zemlja koja pokušava motivisati svoje građane da ostanu u svojoj zemlji ili ih neka druga zemlja pokušava privuću od direktnog konkurenta, kao što smo mi, onda imate raznorazne napise u medijima. Nekad su to cijene, nekad naduvane ribe, nekad su morski psi, nekad cvjetanje mora… Konkurencija će iskoristiti svaku priliku da ostvari prednost”, kaže ministar turizma Tonči Glavina za RTL.

Austrijski ugledni portal Heute piše da su u Hrvatskoj eksplodirale cijene.

Dvoje Bečlija jelo je u Lošinju ribu prve kategorije, dvije blitve, krompiriće, popili su tri alkoholna pića i bocu mineralne. Navode da su srećom progutali zadnji komadić jela kad je došao račun jer bi se inače ugušili. Platili su 148 evra i 75 centi.

“Na mnogim tržištima su Hrvatsku prijašnjih godina doživljavali kao jeftinu destinaciju masovnog turizma. Mi niti smo destinacija masovnog turizma, niti smo to bili niti to želimo biti. A naravno da želimo biti vrlo konkurentni”, dodaje Glavina, izvještava N1.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )