FOTO: Nezavisne.com

Četvorogodišnjem Filipu Jankoviću iz Kikinde neophodna je pomoć humanih ljudi za hiruršku intervenciju koja ga uskoro očekuje u Beogradu.

Filip je rođen sa srčanom manom, a prvu operaciju imao je sa svega četiri mjeseca.

"Da je rođen sa srčanom manom shvatili smo svega dva i po mjeseca kasnije. Odjednom je sav poplavio. Nešto kasnije je i operisan. Taj zahvat je trajao sedam i po sati", rekla je Filipova majka Nataša.

Ona je dodala da su u bolnici tada proveli tri mjeseca na liječenju.

Ipak, stanje se ponovo zakomplikovalo prije godinu dana.

"Njegovo maleno srce radi samo sa 50 odsto kapaciteta. Lekari su nam objasnili da će ugradnjom aparata njegovo srce raditi znatno bolje", dodala je Nataša.

Zbog teške finansijske situacije Jankovići su primorani da pomoć zatraže od humanih ljudi.

"Naše jedino primanje je dečji dodatak od 7.000 dinara (oko 60 evra). Suprug je ostao bez posla, dok ja nigde ne radim. Imamo jedanaestomesečnu bebu i trenutno se nalazimo kod moje majke u stančiću od 25 kvadrata. njena penzija iznosi dvadesetak hiljada dinara. U ovom trenutku nama je potrebno 60.000 dinara, za pumpu i neke lekove. Svesni smo da će neko reći da to nije velika suma, ali verujte da je nama u ovom trenutku i 5.000 dinara", kaže Nataša.

Zainteresovani za pomoć malom Filipu novčana sredstva mogu uplatiti na račun u OTP banci: 275001037908013212, na ime Nataša Janković.

Takođe mogu se javiti na broj telefona dječakove majke - 00381 61 11 66 801.

"Ukoliko neko ima garderobu za bebu, rado ću prihvatiti i takvu vrstu pomoći. Teško mi je što na ovakav način moram da se borim za moju decu", kaže Filipova majka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )