FOTO: atvbl.com

U nikšićkom Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca počela je Sveta arhijerejska liturgija nakon koje će biti održan veliki crkveno-narodni sabor na kome će zod Vlade Crne Gore biti zatraženo povlačenje diskriminatorskog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica.

Liturgiju u sabornom hramu, pokraj moštiju ostroškog čudotvorca, služe mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohijem i episkopi raško-prizrenski Teodosije, mileševski Atanasije, budimljansko-nikšićki Joanikije, pakračko-slavonski Jovan, bihaćko-petrovački Sergije, zahumsko-hercegovački Dimitrije, dioklijski Metodije i umirovljeni vladika Atanasije uz sasluženje mnogobrojnog sveštenstva i sveštenomonaštva.

Na platou oko hrama sabrali su se mnogobrojni narod, koji u organizovanim grupama neprekidno pristiže iz svih krajeva Crne Gore.

Vjernici prilaze ćivotu sa moštima Svetog Vasilija Ostroškog da ga cjelivaju.

"Sputnik" javlja da su autobusi, koji su prošle noći krenuli iz Republike Srpske i Srbije na veliki crkveno-narodni sabor u Nikšić, zaustavljeni na granici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )