FOTO: N1

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peter Handke, nakon Kantona Sarajevo, proglašen je nepoželjnom osobom i na Kosovu.

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da je Handke persona non grata na Kosovu zbog podrške Slobodanu Miloševiću, bivšem predsedniku Srbije i Savezne Republike Jugoslavije i haškom optuženiku za ratne zločine.

"Danas sam odlučio proglasiti Petera Handkea kao personu non grata na Kosovu zbog podrške koju je pružio Miloševiću i njegovoj genocidnoj politici na Kosovu i u BiH i negiranju genocida koji je počinila Srbija. On i Nobelova nagrada pokazali su nepoštovanje prema žrtvama genocida", napisao je na Tviteru.

U Stokholmu je u utorak uveče upriličena ceremonija dodjele Nobelove nagrade. Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost Handke poznat je po kontroverznim stavovima o dešavanjima na ovim prostorima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )