FOTO: srpskainfo.com

Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han dolazi sutra u iznenadnu, kratku posjetu Beogradu, saznaje Blic.

Prema nezvaničnim informacijama, on će se tom prilikom sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a razgovori koje će voditi trebalo bi da potraju dva sata.

Prema nezvaničnim informacijama, teme o kojima će biti riječi su evropske inegracije i, očekivano, problemi na relaciji Beograd- Priština nakon povećanja poreza za 100 odsto na srpsku i robu iz BiH, koje je prije izvesnog vremena uvela Priština.

Nakon tog susreta, Vučić će se obratiti javnosti i govoriti o provokacijama koje stižu iz regiona.

Međutim, Beograd nije jedino mjesto koje će evropski komesar sutra posjetiti. Naime, kako je najavljeno iz Evropske komisije, Han će sutra otputovati i u Prištinu, gdje će se sastati sa kosovskim predsjednikom i premijerom Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem, kao i predsjednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem, ali i predstavnicima opozicije.

U Komisiji naglašavaju da će fokus posjete biti na nedavnoj odluci kosovskih vlasti da povećaju poreze na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

– Komesar će ponoviti stav EU, pozvati na povlačenje ovih mjera i naglasiti porebu za fokusiranjem na popravljanju dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje, što su principi koje su Kosovo i svi partneri sa Zapadnog Balkana prihvatili – saopšteno iz Komisije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )