FOTO: null

Duža zadržavanja na ulazu u našu zemlju bilježe se na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Orašje, Velika Kladuša i Donja Gradina. Pojačan je promet vozila i na ostalim graničnim prelazima ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Kako je za N1 potvrđeno iz BiHAMK-a, zadržavanja na navedenim granicama kreću se od pola pa do tri sata. Najveća gužva je na graničnom prelazu Velika Kladuša gdje su zadržavanja od dva do tri sata, kazali su za N1 iz BiHAMKK-a.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška zadržavanja su preko sat vremena dok je zadržavanje na GP Donja Gradina od pola do sat vremena.

Zbog većih odrona, jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionicama magistralnih puteva M-16.2 Jablanica-Prozor, M-14.2 Resanovci-Drvar i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz učestali su i na ostalim putevima u našoj zemlji. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Pojačan je intenzitet saobraćaja na putevima ka ski centrima i zimskim izletištima.

Apelujemo na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )