FOTO: Telegraf.rs

Saobraćaj na graničnim prelazima iz Grčke ka susjednim zemljama biće obustavljen danas i sutra zbog 48-časovnog štrajka grčkih carinika.

Kako makedonski mediji navode, navodno do 4. aprila nema ulaska u Grčku, te su izvori iz Saveza carinika poručili građanima koji su planiraju da otputuju u Grčku u ova dva dana - da odlože putovanje.
 
Zbog dvodnevnog štrajka carinika očekuje se potpuna obustava saobraćaja na graničnim prelazima iz i ka Grčkoj za kamione i sve vrste pošiljaka, a isto će važiti i za automobile.
 
Postoje izuzeci za kamione koji prevoze pošiljke koje se, zbog osjetljivosti, moraju odmah transportovati, a za automobile ako je riječ o pacijentima koji hitno odlaze na liječenje.
 
Јedino što će biti dozvoljeno je prelazak granice pješice, mada se ne isključuje mogućnost da u slučaju stvaranja kolone automobila dođe do povremenog prolaska, ali na to bi se, prema navodima, čekalo satima.
 
Kao što je navedeno, granični prelazi Bogorodica, Evzoni i Dojran zatvoreni su zbog štrajka grčkih carinika.
 
Uprava carina je juče saopštila da će zbog štrajka na graničnim prelazima Bogorodica - Evzoni, Dojran - Dojrani i Međitlija - Niki biti potpuno obustavljen teretni saobraćaj, osim kvarljive robe, prenosi RTRS.
 
Prema CU, koja se poziva na informacije dobijene od Ambasade Grčke u Skoplju, putnički saobraćaj će biti dozvoljen periodično (tačan red vožnje nije poznat), ali se putnicima savjetuje da izbjegavaju kretanje kroz ove granične prelaze tokom ovog perioda.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )