FOTO: null

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je pozdrav “Za dom spremni” kompromitovan ustaškim režimom i da je kao takav neprihvatljiv.

"Kroz svu ovu raspravu, koliko god ona mučna bila, mi i u 2017. raspravljamo o nečemu što je obilježilo Drugi svjetski rat. Još nismo završili te bitke", rekla je Kitarovićeva za N1.

Ona ističe da je ova "mučna rasprava" dovela do toga da je većina danas počela govoriti da je dosta istorijskih rasprava i da to treba prepustiti stručnjacima.

"Čujemo to iz opozicije, iz HSS-a, SDP-a, HDZ-a. Svi se slažemo da se trebamo fokusirati na sadašnjost i gledati u budućnost", rekla je Kitarovićeva.

Ona kaže da je bila neugodno iznenađena 2014. godine ideološkom obojenošću rasprava u Hrvatskoj, kada se se vratila u kampanju.

"U periodu prije toga, od 2004. do 2007, bila sam ministar u Vladi Hrvatske i ne sjećam se da me tada iko pitao što mislim o pozdravu Za dom spremni. Razgovarali smo o drugim pitanjima, o pitanjima od životne važnosti, pitanjima o ulasku u EU i NATO, i slično", rekla je Kitarovićeva.

Ona smatra da je u međuvremenu na političkoj sceni došlo do polarizacije jer se pojavio određeni broj političara koji je politiku počeo krivo definisati - politika jednako ideologija, i to kriva ideologija.

Ona ističe da ima utisak da rješenjem koje je postignuto oko ploče u Jasenovcu, koja je premještena u Novsku, niko na kraju nije zadovoljan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )