FOTO: Prijedor24h

Protiv direktora sektora u “Željeznicama Republike Srpske” Nove Panića (49), njegove supruge Mladenke (45), sina Mladena (26) i kuma Mirka Ostojića (53), svi iz Doboja, podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju zbog sumnje da su počinili brojne zloupotrebe službenog položaja.

Nezvanično, ovo je urađeno prošle godine da bi se Mladenu, koji je bio u Kazneno-popravnom zavodu u Istočnom Sarajevu na izdržavanju kazne, obezbijedila redovna plata i zdravstveno osiguranje.

- Mladen je osuđen na godinu zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradao njegov prijatelj. Prije početka izdržavanja kazne on se javio u bolnicu da bi otvorio bolovanje, jer, kako je tvrdio, nije bio sposoban za rad - kazao je izvor blizak istrazi.

Sve vrijeme robijanja Mladena je posjećivala majka Mladenka, koja mu je redovno produžavala bolovanje, pod izgovorom da nije bolje i da zbog bolesti ne može da dođe.

- Doznake je njen suprug Novo davao svom podređenom i kumu Mirku da ih knjiži. Mirko je to i radio u zvaničnim dokumentima te ih ovjeravao službenim pečatom - dodao je naš izvor.

Na taj način je Mladen tokom robije dobijao redovno platu, a po izlasku iz zatvora vratio se na posao u ŽRS. On je sa majkom osumnjičen za zloupotrebu prava iz socijalnog osiguranja.

U Policijskoj upravi Doboj su, navodeći inicijale, potvrdili da su Novo Panić i Mirko Ostojić osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, dok je Ostojić osumnjičen i za sastavljanje, falsifikovanje ili uništavanje finansijskih izvještaja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )