FOTO: politika.rs

Fljora Brovina pokazala juče u prištinskom parlamentu fotografiju, koja prema njenim tvrdnjama, predstavlja dokaz da su pripadnici srpskih snaga navodno silovali jednu Albanku

PRIŠTINA - Fotografija koju je poslanica vladajućeg DPK Fljora Brovina pokazala juče u prištinskom parlamentu i koja, prema njenim tvrdnjama, predstavlja dokaz slučaja u kojem su pripadnici srpskih snaga navodno silovali jednu Albanku, najvjerovatnije uopšte nije napravljena na Kosovu već u Iraku, objavio je prištinski sajt Telegrafi.

Posle pretrage na Guglu, Telegrafi je došao do zaključka da fotografija koju je Brovina pokazala otkriva sumnje da nema nikakve veze sa sukobima na Kosovu, već se odnosi na zločine počinjene u Iraku.

Brovina, poslanica vladajućeg DPK Kadrija Veseljija, na plenaroj sjednici skupštine u Prištini u vrijeme rasprave o nacrtu rezolucije o osudi genocida koji su navodno počinili pripadnici srpskih snaga i inicijativi za formiranje „tribunala za Srbe”, rekla je da su članovi porodice te Albanke bili prisiljeni da gledaju akt silovanja.

Tvrdila je i da je fotografija pronađena na filmu u fotoaparatu jednog pripadnika srpskih snaga.

U međuvremenu, došlo je do oštrih osuda poslanika i predstavnika civilnog društva, koji su kritikovali Brovinu zbog neetičkog objavljivanja slike žrtve seksualnog nasilja, koja je, prema riječima Brovine, živa.

Telegrafi dodaje da nije uspio da stupi u kontakt sa Brovinom, prenosi Tanjug.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )