FOTO: facebook

Srpska nacionalna aviokompanija "Er Srbija" saopštila je da će na svim letovima, uključujući i sutrašnje za Frankfurt i Cirih kojima počinje obnavljanje putničkog komercijalnog avio-saobraćaja, biti obavezno nošenje maski za lice tokom cijelog trajanja leta, a avioni će biti redovno dezinfikovani.

"Upotreba zaštitnih maski za lice obavezna je na svim letovima `Er Srbije` i za putnike i za članove posade, a dodatna zaštitna oprema koju bi putnici poneli sa sobom /rukavice i viziri/ dozvoljena je i dobrodošla", navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o putničkim kabinama, "erbas" avioni u floti "Er Srbije" opremljeni su vazdušnim visokokvalitetnim HEPA filterima, kojima se kontroliše protok, ponovna cirkulacija i prečišćavanje vazduha, a kod "ATR" aviona uvedena je posebna procedura koja omogućava maksimalno cirkulisanje vazduha.

Usluga na letu biće pojednostavljena, sa fokusom na minimalni kontakt, što uključuje uklanjanje časopisa na avionu i brošura.

U prvom periodu, u skladu sa preporukama zdravstvenih stručnjaka, neće biti keteringa, već će biti služena samo voda, da bi se spriječilo često skidanje maske i tako smanjio rizik od prenošenja virusa.

Za pojedine kategorije putnika uvedene su i neke posebne pogodnosti, pa će tako svi stariji od 65 godina imati prioritet pri prijavi na letu, bez ikakve naknade, dok će porodice koje se prijavljuju na let to moći da učine putem namjenskih šaltera, da bi prijava protekla što brže i efikasnije.

Hrana će biti služena na letovima za NJujork, kada budu ponovo pokrenuti 6. juna.

"Er Srbija" navodi da je, radi sprečavanja širenja virusa korona, u saradnji sa zdravstvenim organima i regulatornim tijelima primenila niz bezbjednosnih i higijenskih mjera s ciljem bezbjednosti putnika i članova posade.

Ova aviokompanija ističe da je prilagodila sve procedure u putničkom avio-saobraćaju prije, tokom i nakon leta novim okolnostima, koje su prouzrokovane pandemijom virusa korona.

Generalni direktor "Er Srbije" Dankan Nejsmit pozvao je putnike da redovno prate veb-sajt kompanije, kao i naloge na društvenim mrežama, da bi uvijek bili u toku sa mjerama koje srpska nacionalna aviokompanija preduzima da bi putnicima omogućila bezbjedno i udobno putovanje.

"Er Srbija" je ranije saopštila da će od 21. maja do 14. juna organizovati ograničeni broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

Osim toga, od 29. maja, počeće postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu, kao što su LJubljana, Podgorica, Tivat, Sarajevo, Banjaluka i Skoplje.

"Er Srbija" će obnoviti i komercijalne letove do NJujorka 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova biti povećan na dva nedjeljno.

Ukoliko budu ukinuta ograničenja putovanja u EU od 15. juna, "Er Srbija" planira da poveća broj letova u putničkom avio-saobraćaju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )