FOTO: null

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se očekuje da broj zaraženih i danas bude između 600 i 700, ali da ekonomija ne smije da stane, već da građani treba da budu odgovorni da bi bolnički kapaciteti mogli da izdrže.

Vučić je naglasio da je Srbija po broju zaraženih, u odnosu na broj stanovnika, i dalje u najboljoj poziciji u regionu i u jednoj od najboljih u Evropi, ali da očekuje da broj zaraženih raste.

– Očekujem da imamo i 800 i 900 i 1000. To nije zastrašujuće, ali će nam nedostajati bolnički kapaciteti – naveo je Vučić nakon sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke – SNS.

Vučić je naglasio da će struka odlučivati o eventualno novim mjerama za sprečavanje širenja virusa, ali da ekonomija Srbije ne smije stati.

– Da li će se zatvarati klubovi. Ne znam. O tome će odlučivati ljekari. Srpska ekonomija ne smije da stane – poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će primiti prvu vakcinu protiv korona virusa koja dođe u Srbiju, bez ozbira ko bude njen proizvođač.

–  Ja ću da primim od prvog proizvođača, ko god to da bude, Ana (Brnabić) će da primi od drugog, neko treći od trećeg, svejedno nam je – rekao je Vučić.

On je naveo da će vakcina biti besplatna i da će je prvo, sasvim sigurno, dobiti medicinski radnici, kao obaveznu, jer su oni najizloženiji, zatim policija i vojska, a potom i svi ostali.

Vučić je rekao da se u narednih nekoliko dana očekuje potpisivanje ugovora za vakcinu Frajzer- Biotekom, što je američko-njemačka koprodukcija, navodeći da su oni završili ispitivanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )