FOTO: null

Na Petrovaradinskoj tvrđavi poslije takozvanog nultog dana zvanično je vatrometom, performansom “Ljeto ljubavi”, nastupom Lijama Galagera i drugih muzičara otvoren “Egzit”, jedan od najvećih festivala u Evropi i svijetu.

Program je počeo desetominutnim vatrometom, koji se sinoć vidio u svim dijelovima Novog Sada, a nastavljen je performansom, čija je tema bila vezana za obilježavanje 50 godina “LJeta ljubavi”, što je i moto ovogodišnjeg “Egzita”.

Više od 50.000 mladih ljudi iz cijelog svijeta tokom performansa pratilo je motivacioni govor Nika Vujičića i predstavnika aktivističkog pokreta “Stending rok”.

Vujičić je istakao da je ljubav najbitnija u životu, te da svako, prije svega mora da voli sebe, a onda i druge, kao i svijet oko sebe. “Pored svih prepreka na koje nailazite u životu morate imati vjeru u sebe”, poručio je Vujičić.

Zvijezda večeri Lijam Galager na glavnu binu je izašao pola časa iza ponoći i bacio u trans publiku izvodeći hitove grupe “Oezis”, čiji je svojevremeno bio frontmen.

Prethodno su na glavnoj bini nastupili srpski sastav “Obojeni program” i škotski alternativni rok bend “Džizus end Meri Čein”.

Večeras na festivalske bine izlaze “Jears end Jears”, Solomun bi2bi Dikson DŽejk Bag, “Blek Kofi”, “D Demned”, DŽejmi DŽons, “Blek San Empajer” i drugi.

Ovogodišnji “Egzit” traje pet dana, umjesto uobičajena četiri, a gosti festivala su iz 70 država, među njima i onih dalekih poput, Australije, Brazila, Indije, Kine, Malezije, Argentine, Kube, Južnoafričke Republike.

Festival se završava u nedjelju 9. jula, nastupom art-pop kraljice Roizin Marfi i soul senzacije “Reg “n” Boni Manu”.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )