FOTO: srpskainfo.com / Dimitris Tosidis/EPA

Državljani BiH u Grčku će moći da uđu od 15. juna, kako kopnenim putem, tako i avionskim prevozom, i to bez obavezne izolacije od 14 dana i bez obaveznog testiranja.

Objavila je to danas ambasadorka BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić, na svom Tviter nalogu.

Ove informacije su joj, kaže, potvrđene u grčkom Ministarstvu turizma.

– Nakon razgovora sa odgovornim licem u Ministarstvu turizma Republike Grčke, rečeno nam je da državljani BiH mogu ući u Grčku kako kopnenim putem, tako i avionskim prevozom od 15. juna bez obavezne samoizolacije od 14 dana i bez obaveznog testiranja. Testiranja će se na aerodromima i na kopnenim graničnim prelazima obavljati metodom slučajnog uzorka. Dakle, ako putujete u Grčku sa aerodroma koji nije na listi pogođenih područja prema listi Agencije za bezbjednost avionskog saobraćaja Evropske unije –EASA, tada podliježete testiranju po dolasku na Atinski aerodrom metodom slučajnog uzorka. Ako putujete sa aerodroma koji je na listi zahvaćenih područja prema EASA listi, tada ćete biti testirani po dolasku uz obavezno noćenje u naznačenom hotelu – objavila je ambasadorka na svom nalogu.

Ako je, dodaje, test negativan, obavezni ste provesti sedam dana u karantinu. Ako je test pozitivan, putnik se smješta u karantin pod nadzorom 14 dana.

Prije nekoliko dana ona je na isti način objavila i informaciju da je Ministarstvo turizma Republike Grčke objavilo listu od 29 zemalja, čijim državljanima će od 15. juna biti omogućen ulazak u Grčku bez testiranja na korona virus i bez obavezne samoizolacije, te da Bosna i Hercegovina nije bila jedna od tih zemalja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )