FOTO: null

Po bivšeg načelnika Glavnog štaba HVO-a Slobodana Praljka, koji se navjerovatnije otrovao u sudnici, upućen je helikopter, koji će sletjeti ispred zgrade Haškog suda, posljednje su informacije koje stižu iz Haga. Nezvanično, ekipe doktora oživljavaju Pral

Sjednica Žalbenog vijeća ICTY-a u kojem je vijeće iznosilo presude "šestroci" tzv. Herceg-Bosne je prekinuta, nakon što je osuđeni Slobodan Praljak navodno popio otrov.

Situacija u Haškom tribunalu je poslije toga postala dramatična. Ekipe Hitne pomoći su haotično ulazile u zgradu Haga, ispred je veliki broj novinara koji prate situaciju, a naređeno im je da se udalje.

Iznad zgrade suda kruži helikopter. Čeka se konačna odluka o njegovom eventualnom premještanju u neku zdravstvenu ustanovu. 

Policija ograničava prisustvo novinara ispred samog Tribunala, dok medicinari prolaze. Novinari BIRN-a javljaju da je novinarima zabranjeno da ulaze u lobi, a galerija sudnice je prethodno već ispražnjena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )