FOTO: nezavisne.com

Desetine hiljada ljudi evakuisano je iz poplavljenih područja u centralnoj Kini u četvrtak, a funkcionera su povećali broj poginulih u poplavama koje gotovo nedjelju dana traju u pokrajini Henan na 33 žrtve.

Više gradova je poplavljeno, a usjevi uništeni kako se katastrofalno vrijeme širilo prema sjeveru, a novinska agencija Sinhua do sada je izvijestila o direktnim ekonomskim gubicima od 189 miliona dolara.
 
Pokrajinska meteorološka služba podigla je u četvrtak nivo upozorenja na oluju za četiri grada na sjeveru Henana - Xinxiang, Anyang, Hebi i Jiazuo - na crveni, najviši nivo četverostepenog sistema upozorenja na vrijeme.
 
Mučne priče o poplavljenoj podzemnoj željeznici i dramatičnim poplavama oko provincije nastavljaju izlaziti u javnost, a svjedoci opisuju scene straha i haosa.
 
"Na početku nije bilo puno vode, a onda je bilo kao da je sve počelo dolaziti odjednom", rekla je jedna žena koja je bila u poplavljenom vozu podzemne željeznice za Pear Video.
 
Svjedokinja, koja je željela da ostane anonimna, za "BBC" dodaje da je bila zarobljena više od četiri sata te da je cijelo to vrijeme plakala, sve dok je nisu spasili.
 
"Na platformi je bilo toliko vode, a voda je strujala iz pukotina na vratima podzemne željeznice", rekao je drugi putnik za "Jiupai News".
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )