FOTO: kurir.rs

- Sve od mjera ostaje kako je do sada bilo, nema nikvakog popuštanja - rekao je dr Predrag Kon nakon sjednice srbijanskog Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Kon je dodao da na žalost postoji blagi porast brojki zaraženih koronom zbog povratka sa skijališta i pojave britanskog soja.

– Procjena epidemiološke situacije pokazuje da postoji stabilizacija na visokom nivou, ali se vidi i blagi porast koji se može povezati sa povratkom sa skijališta, ali i samom prisutnošću britanskog soja koji je dokazan u više navrata – objasnio je Kon novinarima.

Rekao je da je Krizni štab prepoznao praznike kao dodatni rizik, posebno u situaciji kada se još uvijek nema vakcinisanost sa dvije doze cjepiva.

S tim u vezi je podsjetio da je zaštita vakcinom obezbijeđena tek kada se primi i druga doza i prođe najmanje desetak dana poslije toga.

Na prethodnoj sjednici 29. januara Krizni štab je odlučio da do daljeg ne popušta epidemiološke mjere.

U Srbiji se bilježi oko 2.000 zaraženih za 24 časa, nešto više od 3.800 pacijenata je hospitalizovano, a broj osoba na respiratorima trenutno iznosi 128.

Iako je do sada, zajedno sa drugom dozom, u Srbiji vakcinisano više od pola miliona ljudi, epidemiološka situacija i dalje ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje, piše Blic

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )