FOTO: Srpskainfo

"Dijabetes držim pod kontrolom" Dr Kon poručio da bi dijabatičari trebalo da se vakcinišu i smanje rizik od smrti

- To je relativno, zato što u ovakvim, prilično stresnim situacijama nekada je teško kontrolisati uvijek ishranu. Ne mogu da kažem da sam najdisciplinovaniji u ovom periodu, ali ipak koristim svu terapiju. Vodim računa, mjerim nivo šećera u krvi i nadam se da ću iz svega isplivati bez posljedica. Međutim, osobe koje boluju od dijabetesa pripadaju poznatim rizičnim grupama u odnosu na sve infekcija, ali u ovoj situaciji, kada imamo pandemiju,sigurno da spadaju u jednu grupaciju koja je najbrojnija po pitanju rizika. Da će se dogoditi neka komplikacija od kovidinfekcije, ako neko ima dijabetes, u 44 odsto slučajeva taj rizik je veći u odnosu na ostalo stanovništvo kaže on.
 
– Ovo je jedna velika grupa ljudi,koja bi trebala da razmišlja o vakcinacijii tako smanje rizik od smrti ili izbjegnu ovo oboljenje. Procenjuje se da skoro 10 odsto populacije ima dijabetes, tako da se zaista radi o velikom broju ljudi koji bi vakcinacijom, takođe zaštitili sebe iod dobijanja teške forme bolesti ukoliko bi se razboljeli – istakao je dr Kon na panelu  Udruženje za dijabetes tip 2 Krug Dvojke Srbije.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )