FOTO: InfoBijeljina

Napori Vučića da ojačaju Srbiju vidljivi su na svakom koraku, a mi se radujemo jakoj Srbiji, jer je potrebna takva nama u Republici Srpskoj, naglasio je Milorad Dodik, srpski član i presjedavajući Predsjedništva BiH, na taktičkoj vježbi Vojske Srbije, pod nazivom “Munjeviti udar 2021”.

- Srbija je ostvarila jedan san koji je prije 10-ak godina bio nezamisliv, jer može da se odbrani od bilo koga, i da sačuva svoj integritet. Varaju se svi oni koji misle da je Srbija, a snjom i Republika Srpska lak zalogaj - naglasioje Dodik.
 
On je istakao da je uspješno sprovedena vježba Vojske Srbije “Munjeviti udar 2021”  dokaz visoke obučenosti, spremnosti, ali i značajnog morala i patriotizma koji je potreban svima nama kada se razmišljamo o odbrani zemlje i potrebno je da u tom pogledu svi daju svoj doprinos.
 
Dodik je poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su njegovi napori da Srbiju ojača vidljivi na svakom koraku, u svakom segmentu društva.
 
“Mi se radujemo snazi Srbije, koja je potrebna i nama jer uživamo u tome i isto tako smo svjesni da snažna Srbija izaziva sve one druge da je omalovaže, napadnu, poniže, potcijene, ali napori koji se ovdje ulažu su vidljivi i destimulativni su za svakoga ko misli da je Srbija žlak zalogajž”, poručio je Dodik.
 
Najveća združena taktička vježba Vojske Srbije u posljednjih nekoliko decenija “Munjeviti udar 2021”, završena je danas na poligonu “Pešter” kod Sjenice.
 
Učestvovalo je više od 2.300 pripadnika jedinica Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade Vojske Srbije.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )