FOTO: Novosti.rs

Gradi se nova kuća za porodicu nezaposlenog borca u Gornjoj Trnovi kod Ugljevika. Teškom mukom, odlaskom u nadnicu, izdržava četvoro djece i suprugu.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić i načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić, sa saradnicima, nedavno su posjetili domaćinstvo Živana Đokića u Gornjoj Trnovi, gde se uselila radost, jer je poslije temelja urađena prva ploča na kući.

Đokić je nezaposleni borac prve kategorije, živi u neuslovnoj kući i teškom mukom, odlaskom u nadnicu, izdržava svoju porodicu - četvoro dece i suprugu. Ono što zaradi od dnevnice jedva da pokrije i osnovne životne troškove. Iako vredan čovek, sam sa svojih deset prstiju nije bio u mogućnosti da porodici obezbjedi siguran krov nad glavom i uslove za život dostojne čoveka.

U pomoć Đokićima pritekli su iz Opštine Ugljevik i Boračka organizacija Ugljevik u saradnji sa Boračkom organizacijom Republike Srpske.

- Ovo je prava briga o borcima. Priča kako o borcima treba voditi računa na ovaj ili onaj način je obična demagogija. Treba je pokazati na djelu. Broj ljudi koje zatičemo ovde govori o kakvom čoveku se radi, da on nije čovek koji traži pomoć, nego se našao u situaciju da ne može sam da reši stambeni problem - kaže Milomir Savčić.

Načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zahvalnost Boračkoj organizaciji, koja je inicirala ovu akciju, kao i ostalima koji su na bilo koji način pomogli da se Đokići skuće.

Ovoj šestočlanoj porodici opština će dati 10.000 KM, kako bi se nastavila izgradnja kuće. Pokušaće da obezbjede još novca.

- Obratio sam se za pomoć, čekao nekoliko meseci, obećali su mi i ispunili obećanje. Uradio sam temelj i onda smo žena, deca i ja počeli izgradnju. Potom su mi komšije i prijatelji pritekli u pomoć da uradimo ploču. Ako Bog da, uz pomoć opštine, komšija i prijatelja ove godine ću je i pokriti - kazao je Đokić.

PRIMJER PODRŠKE

Predsjednik Boračke organizacije RS Savčić kaže da ovaj primjer treba da posluži svim opštinskim i gradskim boračkim organizacijama RS, ali svakako i svim organima vlasti od lokalnog do republičkog nivoa, na koji način mogu da se organizuju i rešavaju krupni problemi pojedinaca, "jer za organizovano društvo to nisu veliki izdaci".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )