FOTO: infobijeljina

Građanima Srbije od danas više nije potreban zeleni karton za ulazak motornim vozilima u BiH, što važi i za vozila sa tablicama BiH koja ulaze u Srbiju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Za prelazak granice, u oba smjera, dovoljan dokaz da vozilo posjeduje osiguravajuće pokriće jeste tablica sa registarskim oznakama zemlje u kojoj je automobil registrovan.

BiH je potpisala Multilateralni garantni sporazum, kojim je postala članica takozvanog podsistema registarske oznake.

Savjet Evrope definisao je 19. oktobar kao datum početka primjene novog sistema prelaska granice motornim vozilom bez posjedovanja zelenog kartona.

Srbija je postala član Multilateralnog sporazuma 2012. godine, a time je vlasnicima ili korisnicima automobila srpskih registracija omogućeno da bez dodatne dokumantacije, troškova ili kontrola, putuju u najveći dio Sistema zelene karte, koji sada broji 34 zemlje.

Zeleni karton je prepis polise osiguranja u inostranstvu, a u Srbiji se pribavlja kod osiguravajućeg društva kod kojeg je osigurano vozilo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )