FOTO: srpskainfo.com

Optuženi za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju Uroš Blažić dovezen je u pritvorski dio Specijalnog suda, gdje će mu danas biti nastavljeno suđenje. Na suđenje je, takođe, doveden i njegov otac Radiša Blažić.

Za danas je planirano saslušanje oštećene Andrijane Mitrović, svjedoka koji još nisu saslušani, a biće i dopunski saslušan oštećeni Milosav Todorović, otac ubijenog Dalibora Todorovića iz Dubone. Takođe, pozvani su i vještaci.

Za sudsku govornicu izašla je i Milunka Gavrilović.

– Želim da svjedočim – rekla je ona.

Milunka: Ostajem pri izjavi

Konatar: U kakvim ste odnosima?

Milunka: Normalnim. Viđali smo se dva puta godišnje. Oni dođu kod nas na slavu ili mi kod njih.

Konatar: Da li Vam se Biljana nekada žalila?

Milunka: Nikada, o postupcima sam saznala u novinama.

Konatar: Da li ste bili na svadbi?

Milunka: Jesam, ne mogu da se sjetim da li se pucalo. Bili smo pod šatorom, to je bilo 2011. godine.

Konatar: Da li je Radiša pričao o oružju?

Milunka: Ne.

Konatar: Jel ste išli u Dubonu ili Šepšin?

Milunka: U Dubonu, posljednje godine smo bili u Šepšinu.

Svjedoči djed Uroša Blažića

Za govornicu je sada izašao Dragan Gavrilovć, djed Uroša Blažića po majci

– Ja ću da svjedočim. Nemam šta da kažem. Ostajem pri svemu što sam rekao – rekao je,

Na pitanja tužioca on je odgovarao sa po jednom do dvije riječi.

Ovako je teklo ispitivanje:

Konatar: U kakvim ste odnosima bili?Gavrilović: Odličnim, Konatar: Jel ste išli u Dubonu? Gavrilović: Godišnje. Konatar: Jel ste išli u kuću u Šepšinu Gavrilović: Jednom, dva put možda. Zet je dolazio češće, unuk nije dolazio, možda pet puta.

Konatar: Jel Radiša bio lovac? Gavrilović: Ne znam ništa o tome. Konatar: Da li znate da li je posedovao lovačke puške?Gavrilović: Ne znam ništa o tome. Konatar: Jel pričao o oružju? Gavrilović: Nismo pričali o oružju. Imao sam lovačku pušku. Radio sam gde su se prodavali, nije išla prodaja kako treba, pa su nudili da se uzme puška ko je hteo. Takvo je vreme bilo. Nismo ništa pričali o oružju, nisam imao vremena. Uroš nikada nije pričao o oružju. Konatar: Jel ste bili na svadbi?

Gavrilović: Jesam, ne sećam se da li se pucalo. Sigurno se pucalo, ko je pucao i kako ne znam. Ne znam iz kog oružja, muzika je svirala. Otkud znam ko je pucao. Nisam čuo rafalnu paljbu na svadbi. Možda sam ranije otišao kući, nisam bio do kraja. Kada se pucalo, nisam… Konatar: Zbog čega je Uroš otišao kod vas poslije masakra?

Gavrilović: Ne znam. Ne mogu da budem pametan.

Deda Uroša Blažića potom je rekao da je objekat gdje je Uroš Blažić otišao poslije masakra služio za kokoške, da je unuka vidio posljednji put za slavu Sveti Luka.

Tužilac Konatar naveo je sudu da ima primjedbu na ovog svjedoka.

Branilac Radiše Blažića: Da li ste dolazili kod njih na Novu godinu i Božić?

Gavrilović: Nisam.

Branilac Radiše Blažića: Da li su pravili vatromet u kući?

Gavrilović: Ne znam.

Tužilac Konatar: Svedok je sam rekao rekao da je u odličnim odnosima sa porodicom, rekao je da se pucalo na svadbi, a rekao je da ne zna ni ko ni kako. Iskaz u ovom dijelu nije iskren.

Miloslav: Ostajem pri svemu, ali imam da dodam. Imam primjedbu na suđenje. Drugo, vi ste mnogo blagi kao sudija povodom svedoka iz Mladenovca koji je rekao da su se oni lažno prijavili kod njega da bi dobili stan. Tražim u ime svih roditelja da oni budu kažnjeni po 150.000 dinara jer se nisu pojavili. Imam primjedbu na advokata Uroša Blažića.

Sudija: Nećemo sada primedbe. Kažite ono zbog čega ste došli.

Miloslav: Tako je, oni nisu imali pravo na advokata.

Sudija: Ponovo Vas upozoravam, nećemo da se mešamo u njihova i vaša prava niti u krivični postupak. Ako je to to, onda smo završili za danas.

Za sudsku govornicu izašla je Andrijana Mittrović, oštećena u postupku.

– Drugarica i ja smo krenule u Dubonu to veče. Bile smo na Ravnom gaju, pa smo otišle tamo. Pričale smo sa drugarima tamo. Čuli su se pucnji u blizini, nismo znali gdje. Dalibor je rekao: “Šta se slavi?”. Nije prošlo ni pet minuta, onda je Uroš stao autom i ušao u školsko dvorište.

Rekao je: “Ruke u vis ili lezite dole pucaću!”. Dalibor ili Milan je rekao: “Čekaj, stani šta radiš?!”, ali on je krenuo da puca. Ja sam krenula da trčim, izgubila sam svijest, nakon toga se ničeg ne sjećam – rekla je ona.

Tužilac Konatar: Na kojom razdaljini je bio?

Andrijana: Dva metra od nas, pucao je rafalnom paljbom. Poslije je i pojedinačno. Pucao je iz puške, izlazile su varnice. Čula sam kako je drugarica vrištala, mislim da se on vratio, jer sam ja zadobila povredu na leđima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )