FOTO: Srpska Info

Grickanje noktiju i zanoktica mnogima je navika, dok one druge iritira da to čak i gledaju, ali jedna tinejdžerka iz Sjedinjenih Američkih Država nije mogla ni zamisliti da će zbog zanoktice završiti na operacijskom stolu.

Ona je na društvenoj mreži TikTok sa svima podijelila kako je zbog grickanja zanoktica zamalo ostala bez prsta, piše Njuz.

Osamnaestogodišnja Loren Nikols toliko se zanijela pokušavajući odstraniti zanokticu da joj se prst inficirao do te mjere da nije reagovao na antibiotike.

U snimku koju je podijelila na TikToku, a koji je postao viralan, ona je ispričala kako se 8. januara probudila sa zelenom tačkom na zanoktici.

– Mislila sam da je to modrica ili tako nešto, ali se pokazalo da je u pitanju infekcija zanoktice – kaže ona na videu.

Ljekar joj je propisao antibiotike, ali oni nisu uspjeli zaustaviti širenje infekcije.

– Desetog januara taj dio je još više natekao, bio je crveniji, a zeleni dio se proširio, pa sam shvatila da antibiotici ne djeluju – govori ona na videosnimku.
https://www.tiktok.com/music/original-sound-6782787630200343302

Kako se dva dana kasnije, 12. januara, izgled njenog prsta dodatno pogoršao i bol je bila sve jača, odlučila je potražiti rješenje na internetu.

– Pogledala sam snimku na Jutjubu 13. januara i odlučila to iscijediti, a onda sam otišla kod ljekara koji mi je rekao da moram na operaciju. Zamalo mi je amputiran prst jer sam grickala nokte – ispričala je Lauren.

Kako bi izliječila infekciju, morala je biti podvrgnuta operativnom postupku koji se naziva “terapeutsko ispiranje”, a ljekar joj je skrenuo pažnju da se oslobodi navike grickanja noktiju jer je nekim ljudima zbog toga morao amputirati vrh prsta.

– Otkad mi se ovo desilo, prestala sam grickati nokte jer nikada više ne želim proći kroz to. Napravila sam ovaj video kako bih ljudima rekla da prestanu grickati nokte jer to može imati ozbiljne posljedice – zaključuje ona.

Njen slučaj nije jedinstven i nije rijedak. Prošlog mjeseca je jedna osoba u Velikoj Britaniji morala na operaciju zbog infekcije prstiju izazvane grickanjem noktiju. Ni njoj antibiotici nisu pomagali, a infekcija se počela širiti na cijelu ruku, zbog čega je hitna operacija bila nužna.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )