FOTO: InfoBijeljina

Stranica eMarketer napravila je, na temelju događaja u ovoj godini, izvještaj o digitalnim trendovima koje bi trebalo ispratiti u 2020. godini, piše Biznis Insajder.

Podaci su prikupljeni na temelju ponašanja korisnika interneta i ukazuju na to da će u budućnosti dosadašnje marketinške strategije postepeno slabiti, a da će na njihovo mjesto doći vrijednost, transparentnost i personalizovani sadržaj, koji će biti od značaja za opstanak kompanija.

Kako zahtjevi korisnika utiču na digitalno oglašavanje, od presudnog je značaja da se prate njihove potrebe.

Prema trenutnim predviđanjima, ovih pet trendova obilježiće godinu koja je pred nama.

Glasovne naredbe

Tehnologija glasovnih naredbi napredovaće i potisnuti dosadašnje načine pretrage sadržaja na internetu.
Guglova konkurencija postaje jača
Google će ostati dominantna platforma za pretraživanje interneta, ali neki korisnici prebaciće se na druge pretraživače, što u sljedećim godinama može izazvati probleme za ovu kompaniju.

Onlajn servisi potiskuju klasičnu televiziju
Tradicionalni TV servisi ostaće bez gledatelja zbog onlajn servisa kao što su Netflix i Hulu zbog čega će oglašivači morati promijeniti svoje strategije.

Korigovanje pravila o privatnosti korisnika
Pitanja privatnosti, o kojima se skoro stalno govori u vijestima i na društvenim mrežama, dovešće do toga da platforme promijene svoju dosadašnju praksu prikupljanja podataka svojih korisnika, pa će stavke koje široki auditorij ne prihvaća morati biti korigirane.

Broj članova Fejsbuka se smanjuje
Korisnici Fejsbuka nastaviće svoj pad i oglašivači će morati krenuti za njima kako bi zadržali publiku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )