FOTO: pixabay

Onlajn sastanak koji su danas imali grčki ministar turizma Haris Teokaris i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić bio je informativan i na njemu nije postignut nikakav dogovor.

Ranije su srpski mediji izvjestili da su dve strane postigle dogovor o uspostavljanju potvrde o vakcinaciji za dolazak turista iz Srbije u Grčku, što uopšte nije tačno, prenosi grčka Prototema.

Kako se navodi, srpska ministarka zatražila je više detalja i informacija o prijedlogu grčke vlade u vezi sa potvrdom o vakcinaciji. Pored toga, Teokaris je srpsku koleginicu obavijestio o ionako velikom interesu Srba da posjete Grčku ove sezone.

Matić se zahvalila grčkom ministru turizma što je omogućio sastanke između turističkih agenata iz Srbije i njihovih grčkih kolega, izrazila je želju za nastavak saradnje dviju zemalja narednog ljeta i pozvala Teokarisa na zvanični sastanak u Beograd.

Konačno, u diskusiji, koja je protekla u vrlo toploj atmosferi, ministri turizma Grčke i Srbije razmijenili su ideje i stavove o otvaranju turizma i dogovorili se da će uskoro nastaviti saradnju.

Srpski mediji izvjestili su ranije da su se ministri dogovorili da potpišu Memorandum o saradnji kojim se utvrđuje kako će srpski turisti ući sledećeg ljeta, sa potvrdom o vakcinaciji izdatom od nadležnih zdravstvenih vlasti u Srbiji, dok oni koji to nemaju, mogu da uđu u Grčku sa negativnim PCR testom ili testom antigena, piše Blic.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )