FOTO: telegraf.rs

Dalibor Miletić (26), mladi šampion Srbije u motociklizmu, bio je presrećan kada je uspeo da skupi dovoljno novca za motor kojim će ove godine moći da se trka na najpoznatijim svetskim stazama, ali nije ni slutio da će se nakon jednog kobnog treninga boriti za život u grčkoj bolnici.

Sve je izgledalo kako bi i trebalo tog jutra. Mehaničari su pregledali motor pred trening u Serezu i Dalibor je izašao na stazu u 11 sati. Samo dva minuta kasnije, Dača je pao pri brzini od 130 kilometara na sat, sa visine od dva metra. Bez svesti je prevezen u bolnicu u Serezu, ali je potom zbog težine povreda prebačen u Kavalu.

- Nakon nekoliko dana provedenih u komi, Dalibor je počeo da reaguje na govor i da otvara oči, ali je zbog težine povreda vraćen u veštački izazvanu komu. Lekari kažu da ga čeka dug oporavak, ali su u isto vreme zapanjeni njegovom snagom. Zanimljivo je da je na kratko otvorio oči kada je čuo srpski jezik u bolničkoj sobi – priča jedan od njegovih bliskih prijatelja.

Dalibor Miletić, vozač moto trka

Motor je posle pada pregledan i nije pronađen nedostatak koji bi doveo do pada, pa je uzrok nesreće za sada nepoznat.

Telegraf je već pisao o Dači kada mu je bila potrebna pomoć za novi motor. Danas se Dača bori za nešto važnije od pobedničkog postolja – danas se Dača bori za život.

Svi koji su zainteresovani da mu pomognu da nastavi lečenje u Grčkoj mogu da uplate novac na žiro račun 115-0381631685654-30 na ime Slađana Lukić, ulica Milovana Lazarevića 60, Lazarevac 11550

Dalibor Miletić, vozač moto trka

Za razliku od Valentina Rosija i Marka Markeza, Dalibor nije seo na motor čim je prohodao. Dača trke vozi tek šest godina, a iako već godinama nema svoj motor i vozi pozajmljene, uspeo je da stigne do najpoznatijih svetskih staza i da na mnogima stane na pobedničko postolje.

Još kao mali, Dalibor je zavoleo motore gledajući tatu i njegove prijatelje. Njegov san da vozi dvotočkaša prekinula je 2001. godine tragična nesreća. Dok je vozio motor, Daliborov otac stradao je u udesu, pa je želju njegovog sina za vožnjom nadjačala porodična trauma.

Dalibor Miletić, vozač moto trka

- Tada sam počeo da se bavim biciklizmom i vaterpolom. Kratko sam se bavio akrobacijama na skuteru. Hteo sam da vozim i motor, ali mi nisu dali, sve do prve trke na Banjici, kada sam na zagrevanju bio prvi. Već u drugoj trci koju sam vozio sam se borio za prvo mesto, ali sam završio kao drugi – rekao je on zimus za Telegraf.

Imajući na umu nesreću u kojoj je izgubio oca, Dalibor je obećao sebi i mami da će motor voziti samo na stazi. Do današnjeg dana to obećanje nije prekršio.

ŽIRO RAČUN ZA UPLATU POMOĆI

115-0381631685654-30

Slađana Lukić

Ulica Milovana Lazarevica 60, Lazarevac 11550

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )