FOTO: N1

Najgledanija news televizija na Balkanu i najgledaniji kablovski TV kanal u Bosni i Hercegovini širi svoj pobjednički tim. Regionalni partner CNN-a za regiju objavljuje da se redakciji N1 u Bosni i Hercegovini pridružuju prepoznatljiva TV lica, novinari i voditelji - Sabrina Kaljić, Dalibor Mrdić i Ivana Erić.

'Dolazak na N1 smatram velikom šansom da napravim nove korake u profesionalnoj karijeri, te da usvojim nova znanja u News timu N1 televizije. Ovo će biti veliki izazov u mom životu, ali uz ekipu kakvu ima N1 ništa neće biti teško. Ubijeđena sam da ću uspjeti doseći nove visine i pozitivne rezultate u svojoj novinarskoj karijeri'', rekla je mlada Sabrina Kaljić nakon što je napustila Face TV i postala dio N1 tima gdje će, osim zadataka na terenu, biti u ulozi voditeljice news programa.

Dalibor Mrdić u medijima je već 25 godina, a karijeru urednika i voditelja informativnog i jutarnjeg programa izgradio je na BN Televiziji. Bio je angažovan kao urednik i voditelj na radio stanicama u BiH, a pisao je i za regionalne časopise.

„Nakon petnaest godina na BN TV poželio sam promjenu, izazov, nešto drugačije. Mislim da je N1 upravo to. Volim dinamiku, adrenalin, izazove... Po prirodi sam radoholik. Vjerujem da ću u timu N1 naći svoje mjesto“, poručio je Dalibor.

Njegova koleginica sa BN Televizije Ivana Erić profesionalno se bavi novinarstvom 10 godina, koliko je radila na BN televiziji kao novinar, reporter, voditelj zabavnih i informativnih emisija. Za taj period stekla je iskustvo u svim oblastima važnim za televizijsko novinarstvo.

"Ideja da postanem dio tima N1 rodila se kao želja za promjenom, ali prije svega kao posljedica uvjerenja da ću biti u prilici da iskusim bavljenje novinarstvom po svjetskim standardima. Zahvalna sam za mogućnost profesionalne i lične nadogradnje u jednom novom životnom poglavlju. Kao neko ko je veoma samokritičan i nestrpljiv da što prije preprodi adaptacioni period, osjećam i dozu pozitivne treme i jedva čekam konkretne zadatke i nove izazove. Daću sve od sebe da opravdam povjerenje koje mi je ukazano", kazala je Ivana, koja se zajedno sa Daliborom, zbog posla seli iz Bijeljine u Sarajevo.

Direktor N1 u BiH Amir Zukić pojasnio je kako ova medijska kuća vrlo pažjivo bira svoj tim i da je siguran kako će nova lica N1 biti kreativne karike koje će se odlično uklopiti u lanac ovog popularne televizije.

“Odlučili smo da Ivani, Daliboru i Sabrini pružimo šansu da zajedno s našim, već uigranim timom, nastave nizati uspjehe u svojim karijerama. Sve troje su već u pripremnoj fazi pokazali da posjeduju znanje, entuzijazam i volju da profesionalno napreduju, a naš zadatak je da od njih napravimo zvijezde N1 televizije. Novi članovi tima donijeli su svježu energiju, a publika od nas može očekivati još kvalitetnije i atraktivnije sadržaje”, poručio je direktor sarajevskog centra CNN-ovog partnera za regiju Amir Zukić.

N1 televizija, sa sjedištem u Luksemburgu, već godinama ima potpisan partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN International, što ga čini ekskluzivnim afilijentom CNN-a za regiju. N1 program se proizvodi u tri ravnopravna centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )