FOTO: klix.ba

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas u Briselu da članstvo u EU ostaje strateški cilj Srbije, kao i jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta.

Dačić je naglasio da Srbija nema problem sa usklađivanjem sa politikama EU u dijelu koji ne narušava njene nacionalne interese, saopšteno je iz Ministarstva.
 
Šef srpske diplomatije je nakon niza odvojenih sastanaka sa evroparlamentarcima u Briselu naglasio da Srbija u potpunosti ostaje posvećena reformskom procesu i unapređenju svih sfera društva, kao i daljem razvoju regionalne saradnje koja neposredno doprinosi izgradnji međusobnog povjerenja, procesu pomirenja i podstiče ukupan razvoj na putu ka EU.
 
On se tokom prijepodneva sastao sa poslanikom Zelenih u Evropskom parlamentu Violom fon Kramon, sa evroposlanicima Demetrisom Papadakisom i Matjažom Nemecem, kao i sa kopredsjedavajućom delegaciji Evropskog parlamenta u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Alesandrom Moreti. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )