FOTO: null

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović poručio je u božićnoj čestitki da se molitvom u vrijeme praznika treba poslati glasna poruka za opstanak i budućnost hrvatskog naroda na vjekovnim ognjištima.

"Molimo se ovih radosnih dana u zajedništvu da pošaljemo što snažniju i glasniju poruku, zajedno sa svim našim vjernicima, pripadnicima Katoličke crkve, sa cjelokupnim hrvatskim narodom, za njega, njegov opstanak i budućnost na vjekovnim ognjištima, svetom tlu naših predaka, za domovinu i sve ljude dobre volje", naveo je Čović u čestitki nadbiskupu vrhbosanskom Vinku Puljiću i svim katolicima u BiH povodom predstojećeg Božića po gregorijanskom kalendaru.

On je poručio da se treba moliti i za one čija srca prožimaju nevjerica, oholost i mržnja, kojima smetaju drugi koji ne pristaju ni na šta drugo, osim na život u slobodi i dostojanstvu, kao i u zajedništvu, ali i ravnopravnosti.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poručio je u čestitki da je Božić prilika za obnavljanje veza i zajedništva, vrijeme dobrote i solidarnosti, praznik koji svojom univerzalnom porukom u centar stavlja dostojanstvo čovjeka.

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto navela je da najradosniji hrišćanski praznik u sebi nosi poruku da bi ljudi trebalo da budu okrenuti jedni drugima i spremni da razumiju i pomognu.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić poželio je svim hrišćanima u BiH koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru da im dani praznika budu ispunjeni srećom i porodičnim zajedništvom i da ih obilježe na najljepši način u skladu sa svojom tradicijom.

Član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić poželio je vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru da ga obilježe u zdravlju, sreći i vjeri u bolje dane za sve građane.

Božićne čestitke uputili su i zamjenici predsjedavajućih Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović i Bariša Čolak, kao i federalni premijer Fadil Novalić, koji je poželio svih katolicima u BiH da ih praznični duh učvrsti u uvjerenju da svi zajedno idu ka boljoj budućnosti.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović poželio je svim katolicima u BiH da radost praznika ohrabri u njima duh milosti božije i njegovog dobra.

"Molim Boga uzvišenog da spusti mir i razumijevanje među narodima naše domovine, svijeta, a posebno u Palestini koja vapi za pravdom i mirom", navodi u čestitki.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )