FOTO: InfoBijeljina.com

Zbog pogoršane epidemiološke situacije predsjednik Opštine Budva Marko Carević traži od nadležnih potpuno "zaključavanje" te opštine.

U Budvi je trenutno 696 aktivnih slučajeva virusa korona.

Carević se pismom obratio crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću i ministarki zdravlja Јeleni Borovinić Bojović, kao i Savjetu za borbu protiv virusa korona, u kojem navodi da bi to podrazumijevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, obustavljanje nastave u školama (prelazak na onlajn nastavu), zatvaranje svih predškolskih ustanova i vrtića.

Traži i da se rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda (marketi, supermarketi, hipermarketi) prilagodi trenutnoj situaciji.

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva, predlažio je i da se uvede zabrana izlaska iz objekata stanovanja u vremenu od 17.00 do 5.00 časova narednog dana, kao i zabrana kretanja, okupljanja i boravka na javnim površinama svakog dana u vremenu od 17.00 do 5.00 časova narednog dana.

Traže i uvođenje zabrane međugradskog putovanja, zatvaranje igrališta, teretana na otvorenom i zatvorenom prostoru i fitnes centara, prenijeli su crnogorski mediji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )