FOTO: Nezavisne

Platforma Prištine je treći i završni udarac dijalogu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić novinarima, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao nakon usvajanja platforme i dodala da je taj dokument suprotan zdravom razumu.

Brnabić je istovremeno rekla da će reakcija Srbije biti, kao i uvijek, odmjerena.

Brnabić je novinarima prenijela da je zaključak sjednice da je bez sumnje usvajanje ovakve platforme treći završni udarac dijalogu Beograda i Prištine.

„Prvi udarac bilo je nepoštovanje Briselskog sporazuma od strane Prištine. Danas je 2.149 dana od kada je potpisan Sporazum, a Priština nije uradila ništa, nije implementriala nijedno slovo tog dokumenta. Ne postoji ništa od Zajednice srpskih opština, što je bila jedina obaveza Prištine i kičmeni stub sporazuma“; objasnila je ona.

Drugi udarac, kako je rekla, je bilo uvođenje taksi na robu iz Srbije i BiH.

Podsjetila je da su takse prvo bile uvedene 6.novembra, a zbog mlake reakcije međunarodne zajednice 21.novembra povećana je na nebuloznih 100 odsto.

„Do danas nikako nisu ukinite. Priština je je dala jasnu poruku I EU i SAD da takse neće biti ukinute i to je bio drugi veliki udarac. Treći završni udarac je usvajanje ovakve platforme. Ona je suprotna zdravom razumu“, zaključila je Brnabić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )