FOTO: srpskainfo

Dio frilensera nezadovljan dogovorom sa Vladom Srbije da im optiše dugove, blokirao je jednu saobraćajnu traku ispred Doma Narodne skupštine, tako da je nemoguće ići ka tunelu.

Pojedini postavljaju šatore nasred ulice. Nema ih mnogo, ali su uspjeli da blokiraju jednu saobraćajnu traku, prenosi Blic.
 
Podsjetimo, novim predlogom za uređenje poreskih obaveza frilensera koji je Vlada napravila poslije konsultacija sa Udruženjem radnika na internetu i Udruženjem frilensera i preduzetnika Srbije (UFPS) održanim u utorak, 30. marta, bio bi uveden neoporezivi iznos od 384.000 dinara godišnje, za cijeli obuhvaćeni period pet godina unazad.
 
Time je država sa prethodno predloženih 18.300 na mjesečnom nivou, povećala iznos na 32.000 dinara, koliko iznosi minimalna zarada u Srbiji.
 
Tako se praktično otpisuju sva potraživanja Poreske uprave od 1. januara 2016. do kraja septembra 2021. za sve frilensere koji su prihodovali do oko 57.000 dinara mjesečno.
 
Nova odluka Vlade Srbije o obavezama frilensera dobra je za većinu frilensera, naročito za one koji zarađuju manje, jer će za njih 54 odsto dug biti potpuno otpisan, smatraju u Udruženju frilensera i preduzetnika Srbije (UFPS).
Danas je pred Skupštinom, kako saznajemo, mali broj frilensera koji nije prihvatio predlog odnosno drugo udruženje koje je, kako kažu, ministarstvu finansija “politički opredjeljeno”.
 
Oni su iznijeli spisak zbog čega prijedlog ne valja, a možete ga pogledati u linku koji se nalazi u videu iznad.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )