FOTO: srpskainfo.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas posetu Kosovu i Metohiji obilaskom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, lokacije za projekat naselja Sunčana dolina, a posetiće i Srbe u enklavi, u selu Banje, naselje Srbica, južno od Ibra.

 Potom će se, u podne, obratiti Srbima sa Kosova i Metohije, na skupu u Kosovskoj Mitrovici, govorom u kojem će izneti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja, kojim bi bili uvaženi i interesi Srba i Srbije na KiM. Međutim, drugi dan Vučićeve posete remete brojne blokade gotovo svih puteva kojim je predsednik Srbije trebalo da krene. Tokom jutra čuli su se i rafali.

Vučić je posetu započeo juče obilaskom brane gazivode i Zubinog Potoka. Potom je obišao Leposavić i okolna naselja, te se obratio privrednicima na biznis forumu. U večernjim satima se sastao sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Priština je inače prvo zabranila posetu Gazivodama, ali je, kako je saopštila, naposletku ipak dala dozvolu nakon pritisaka iz EU i SAD.

9.15 - Vučić u pratnji 15 vozila i policije krenuo ka Banjama

Predsednik Srbije u pratnji velikog obezbeđenja krenuo je ka Banjama uprkos zabrani Vlade Kosova da Vučić krene tamo.

8.55 - Vučić: probaćemo okolnim putem, ali teško da ćemo stići

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )