FOTO: null

VAŠINGTON, Kriptovalute ubijaju ljude u prilično direktnom smislu, smatra osnivač Majkrosofta Bil Gejts.

Čuveni milijarder smatra da kriptovalute kao što su bitkoin i litekoin olakšavaju kupovinu droge. Gejts je dodao i da anonimnost digitalnih valuta olakšava finansiranje terorista i pranje novca.

Na pitanje šta misli o tehnologiji koja se koristi za kriptovalute, odnosno blokčejnu, Gejts je otkrio svoju zabrinutost. Prema njegovim riječima, glavna osobina kriptovaluta je njihova anonimnost i to nije nimalo dobra stvar.

Osnivač Majkrosofta smatra da je dobra stvar mogućnost državnih organa da pronađu novac koji se pere, one koji izbjegavaju plaćanje poreza i finansije terorista. Kako sada stvari stoje:

Bill takođe smatra da su kriptovalute super-rizičan posao za one koji ulažu dosta u njega. On nije jedini koji je skeptičan prema vrijednosti kriptovaluta.

Jedan od njih je i Voren Bafet koji smatra da će kompletno tržište urušiti na kraju. Ipak, iako sada kritikuje kriptovalute, u jednom intervjuu prije tri godine, Gejts je opisao bitkoin kao nešto bolje od valute. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )