FOTO: Glas Srpske

SARAJEVO - Savjet ministara odobrio je danas 600.000 KM iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za pomoć Kostajnici i Hrvatskoj nakon zemljotresa.

Na vanrednoj telefonskoj sjednici Savjet ministara donio je odluku da 100.000 KM bude upućeno za pomoć saniranja posljedica u opštini Kostajnica nakon zemljotresa koji je izazvao ogromnu materijalnu štetu krajem decembra prošle godine, saopšteno je iz Savjeta ministara.

U saopštenju se navodi da je Savjet ministara donio odluku i da 500.000 KM bude odobreno za pomoć u saniranju posljedica zemljotresa u Hrvatskoj.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija najavio je ranije danas na sjednici Doma naroda da će Savjet ministara donijeti odluku o dodjeli jednokratne pomoći Kostajnici i Hrvatskoj za saniranje posljedica zemljotresa.

"Velika tragedija koja je zahvatila Hrvatsku i dio teritorije BiH i ogromne su materijalne posljedice, koje će se više godina sanarati. Savjet ministara je odmah nakon zemljotresa analizirao finansijske mogućnosti s obzirom da nemamo usvojen budžet", rekao je Tegletija na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH odgovorajući na delegatsko pitanje Lidije Bradare.

Tegeltija je napomenuo da je nesporno da će u proces materijalne sanacije štete morati da se uključi čitava BiH, odnosno poslovna zajednica, entiteti, kantoni, lokalne zajednice.

Hrvatsku je 29. decembra prošle godine pogodio razorni zemljotres sa katastrofalnim posljedicama, ljudskim žrtvama i povrijeđenima, kao i razrušenom i teško oštećenom imovinom u Sisačko-moslavačkoj županiji, podsjeća se u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )