FOTO: null

JKP Parking servis u Beogradu podnio je prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja djeteta protiv majke.

Majka Jelena M. je u ponedjeljak oko 19 sati ostavila šestomjesečnu bebu u večernjim satima samu i bez ikakvog nadzora u automobilu. 

"Pauk" je odnio automobil zbog nepropisnog parkiranja, a niko nije primjetio da je dijete unutra. Drama je počela kada je Jelena M. u 18.56 parkirala svoj automobil u Ulici Visokog Stevana u Beogradu. Pravdala se da je htjela da svrati do muža, a bebu je ostavila u automobilu da se ne smrzava.

"Parking servis" je u tom trenutku odnio automobil, a radnici nisu primjetili bebu, jer je bio mrak.

Zbog cijele ove situacije JKP "Parking servis" podnio je prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja djeteta protiv majke djeteta.

Naime, radnici "Parking servisa" su u 18.55 časova u Ulici Visokog Stevana kod broja 23 primjetili nepropisno parkirano vozilo.

Od trenutka kada je vozilo opaženo do trenutka kada je započeo sam postupak uklanjanja, koji takođe traje nekoliko minuta, prošlo je između 15 minuta i u tom periodu beba je ostavljena u vozilu bez roditeljskog nadzora.

"Bio je mrak, a iz vozila se nije čuo nikakav zvuk, šum, niti plač, koji bi ukazivao da se u njemu nalazi beba. Vozač dizalice je nakon utovara vozila, za koje je dobio nalog za prenošenje, krenuo ka placu Parking servisa za smeštaj nepropisno parkiranih vozila u Dunavskoj ulici. U trenutku kada je dizalica pauk ušla u Dunavsku ulicu, radnik je obavešten od strane dispečera da se u podignutom vozilu nalazi beba", navodi se u saopštenju JKP "Parking servisa".

Ovaj podatak dispečer je dobio od zaposlenih u Korisničkom servisu, koji su primili poziv majke, koja je u parkiranom vozilu ostavila bebu.

Na tridesetak metara od placa "Parking servisa" u Dunavskoj ulici, dizalicu je sustigao otac vičući da se u vozilu nalazi beba.

Radnici su, zajedno sa ocem, utvrdili da je beba dobro i procijenili da nije bezbjedno spuštati vozilo na ulici. Kada su otvorili automobil, beba je spavala.

"Postavlja se pitanje koliko je beba pre izvršenog opažaja bila sama, bez roditeljskog nadzora u vozilu. Shodno napred navedenom, JKP Parking servis, je podneo prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja deteta protiv majke deteta", navodi se u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )