FOTO: 4zida.rs

BEOGRAD - Palata Beograd - Beograđanka, poslovni soliter u centru grada, prodata je za 16,5 miliona evra firmi "MPP New project".

Na javni poziv za prodaju pristigla je samo ponuda ove kompanije, pa nije bilo potrebe za javnim nadmetanjem, objavile su "Večernje novosti" pozivajući se na informaciju iz Uprave Grada Beograda.

Beograđanka je prodata po nižoj cijeni u odnosu na prethodno raspisani tender u julu, na kojem je 19.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, bilo ponuđeno za 20,6 miliona evra.

Na tom tenderu nije bilo zainteresovanih kupaca, pa su gradske vlasti oglasile ponovnu prodaju po početnoj cijeni od 16,5 miliona evra.

Prema uslovima tendera, budući vlasnik je u obavezi da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrijednosti koja ne smije biti niža od osam miliona evra.

Kupac se mora obavezati i da neće promijeniti namjenu zgrade, imajući u vidu da Palata Beograd uživa status prethodne zaštite od 16. aprila 2018. godine i da se u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom nalazi od 14. aprila 2009. godine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )