FOTO: Mondo.rs

U glavnom gradu Srbije Beogradu će danas biti proglašena vanredna situcija, najavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

Biće donijeta i odluka o tri nove mjere - zabrana okupljanja više od 100 osoba u zatvorenom prostoru (sa distancom između osoba od 1,5 metar), odnosno 500 na otvorenom, zabrana rada noćnih klubova poslije 23 časa i eventualno kažnjavanje za nenošenje maski, kako je objasnio gradonačelnik.

Na pitanje kakav je njegov stav kao ljekara, a kakav kao gradonačelnika kada je riječ o zatvaranju Beograda, dr Radojičić je naveo da u njegovom stavu ne postoji razlika.

"Ne postoji razlika u mom stavu kao gradonačelnika i kao lekara. Slušamo ljude koji definišu mere i koji su stručni. Oni su rekli da u ovom trenutku na osnovu epidemiološke situacije nije neophodno zatvarati Beograd, ali kad oni procene da je potrebno sprovoditi neke druge mere, mi smo spremni za to", naveo je gradonačelnik Beograda.

Kako je dodao, iako je od ukupnog broja testiranih na korona virus juče više od 80 odsto bilo iz Beograda, "srećom, onih najtežih nema toliko koliko ih je bilo ranije".

"Ipak, mlađih ljudi koji su zaraženi i sa težom kliničkom slikom je sve više", istakao je on.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )