FOTO: glassrpske

BEOGRAD- Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" koji su oko 18 sati krenuli u protestnu šetnju ispred Narodne skupštine, stigli su do RTS-a u Takovskoj ulici, gdje su formirali prsten oko zgrade javnog servisa.

Počeo četvrti protest opozicije "Srbija protiv nasilja"
 
Četvrti opozicioni protest "Srbija protiv nasilja" počeo je večeras nešto poslije 18.00 časova ispred Narodne skupštine, odakle je planirana šetnja koja će se završiti formiranjem "prstena" oko zgrade Radio-televizije Srbije.
 
Kako javlja izveštač Tanjuga, saobraćaj je blokiran kod Narodne skupštine u oba smjera.
 
 
Organizatori su najavili šetnju Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta i Takovskom do javnog servisa Srbije, koji, kako su rekli, mora da izvještava u interesu svih građana.
 
Građani su pozvani da na skup ponesu cvijet kao simbol borbe protiv nasilja, ali i kao simbol tuge.
 
 
 
Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, Radomir Lazović i Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd, Aleksandar Jovanović Ćuta iz  pokreta Moramo - Zajedno. 
 
Prva se na skupu obratila Ranka Kašiković, učesnica protesta.
 
Opozicija je ispostavila zahtjeve još prije nekoliko nedjelja, a traže zaustavljanje promovisanja nasilja u javnom prostoru, kao i institucionalnu odgovornost.
 
 
Konkretno zahtjevi su smjena savjeta REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi zbog promocije nasilja, smjena rukovodstva RTS-a zbog programa koji afirmišu nasilje, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, kao i smjenu ministra policije  Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina.
 
Na protest su pozvali Zeleno-lijevi klub, odnosno pokret Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, poslanički klub "Ujedinjeni", Moramo-Zajedno i Narodna stranka.
 
Prema najavi organizatora, protest bi trebalo da traje  do 22 časa.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )