FOTO: avaz.ba

Kriminalne radnje otkrivene u septembru 2017., nakon što su radnici nekoliko samoposluga u Bavarskoj u isporučenim kartonima otkrili sumnjivu materiju

Na jednom od najvećih suđenja kokainskoj mafiji u Njemačkoj, bavarsko tužilaštvo podiglo je optužnice protiv osmorice muškaraca, a policija se nada da će razotkriti veliku međunarodnu bandu.

Istražitelji smatraju da su optuženi dio mreže za koju se tvrdi da je između septembra 2017. i aprila 2018. godine u Njemačku prokrijumčarila oko dvije tone kokaina.

Optužnica ih tereti za "ilegalnu i nezakonitu trgovinu velikim količinama narkotika uz formiranje bande".

Kokain su sakrivali u paketima s bananama. Banane bi se potom isporučivale firmama u Njemačkoj, koje su ih skladištile u specijalnim halama za voća. Počinioci bi potom provaljivali u te hale i uzimali kokain, u prosjeku do 320 kilograma po provali. Prema navodima njemačkih istražitelja, provalnici su iz Albanije avionima prebacivani u Njemačku.

Optužnica je posebna, zato što je istražiteljima, kako se čini, uspjelo da uhvate počinioce koji spadaju u srednji sloj međunarodne narkomafije. To proističe iz sudskih dokumenata koji su dati na uvid novinarima njemačkih javnih servisa NDR i BR.

Kriminalne radnje otkrivene su u septembru 2017., nakon što su radnici nekoliko samoposluga u Bavarskoj u isporučenim kartonima za banane otkrili pakete sa kokainom. Istražitelji su ustanovili da neko provaljuje u skladišta za voće iz kojih se ono distribuira po Njemačkoj i Evropi. 

U akciji u kojoj je učestvovalo 500 istražitelja, policajaca i tužilaca, rasvijetljen je način "poslovanja" kriminalaca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )