FOTO: Glas Srpske

Grupa Balkanaca digla je na Đurđevdan Berlin na noge kad je raspalila roštilj u jednom parku i bacila jagnjad na ražanj, a organizatori će vjerovatno morati da plate kaznu pet hiljada evra.

Međutim, nije problem u 12 jagnjadi nabodenih ražnjeve u njemačkom parku jer njemački propisi dozvoljavaju da se na roštilju peku cijelo prase ili jagnje.

Roštiljanje je ljeti dozvoljeno, doduše do 22.00 sata, i mogu da se peku i cijelo prase ili jagnje. U čemu je bila greška?

Prvo u tome što nisu roštiljali na za roštilj predviđenim mjestima, pa su ugrozili travnjak. Roštilj mora da bude udaljen dva metra od najbliže krošnje drveta, a ko se ne pridržava pravila - dobije kaznu. Kazne za paljenje vatre na zelenim površinama su od 50 do 500 evra, u zavisnosti od veličine vatre, za roštiljanje na mjestima gde je zabranjeno slijede krivična prijava i kazna od 35 do 300 evra. 

Za stavljanje roštilja direktno na travu slijedi kazna upozorenja od 35 evra, a ako spržite travu, od 50 do 100 evra. I konačno, ako poslije roštiljanja ne pokupite smeće za sobom i kontrolori vas uhvate, slijede kazna od 500 evra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )