FOTO: Screenshot/krone.at

LIZEN – U mjestu Lizen, u Štajerskoj sinoć je došlo do teškog udesa, u kojem je, od trojice vozača, najteže povrijeđen državljanin Hrvatske (29), kojeg su helikopterom prebacili u bolnicu.

Naime, kako prenose austrijski mediji, prvo je došlo do sudara dva automobila nakon čega su se dvojica vozača zaustavila kako bi se “dogovorili” oko nezegode.
 
Oba vozača su parkirala svoja vozila, upalila svjetla upozorenja i izašla. Nedugo potom na mjesto nesreće automobilom je uletio 29-godišnji Hrvat s područja Graca. On se potom sudario se s parkiranim automobilom 60-godišnjaka, državljanina Češke Republike. Vozilo 29-godišnjaka se nakon nesreće zaustavilo na nasipu.
 
Prema navodima policije, kod ovog vozača izvršenim alkotestom utvrđeno je da je bio umjereno pijan, dok druga dva vozača nisu bila pijana. 
 
Hrvat je spasilačkim helikopterom prebačen u bolnicu, a stepen njegovih povreda nije utvrđen. Lakše je povrijeđen još jedan učesnik ovog udesa i njega je ekipa Crvenog krsta transportovala u bolnicu. Uz policijske patrole iz Štajnaha, Irdninga i Lizena, učestovavalo je nekoliko timova hitnih službi.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )