FOTO: pixabay

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu je razočarana ostavkama koje su podnijeli gradonačelnici četiri opštine na sjeveru Kosova, piše u odgovoru ambasade prištinskoj kablovskoj televiziji K7.

U odgovoru za tu televiziju K7, ambasada SAD je ocjenila da nije povoljno vrijeme da se donesu takve odluke i da se svaki problem treba riješiti dijalogom. 

Evropska unija nije komentarisala nedavne ostavke gradonačelnika Sjeverne Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, a od institucija Kosova je zatražila da hitno ukinu taksu od 100 odsto, koja je uvedena za robu koja se na Kosovo uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio u više navrata da će taksa biti ukinuta onda kada Srbije prizna nezavisnost Kosova. 

Sutra u Prištini boravi komesar EU za proširenje i dobrosusjedske politike Johanes Han, a, kako je najavljeno, pitanje taksi će biti glavna tema njegovih razgovora sa predsednikom, premijerom Kosova i predsednikom parlamenta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )