FOTO: Nezavisne

PODGORICA - Jedan od najuglednijih islamskih teologa i filozofa šeik Imram Husein pozvao je sve balkanske muslimane da podrže pravoslavne vjernike u Crnoj Gori u odbrani imovine Srpske pravoslavne crkve.

"Ako ste musliman stanite rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima, podržavajući ih složno i solidarno protiv iskvarenosti crnogorske vlade, koja vodi rat protiv pravoslavne crkve. Molimo se da ove riječi stignu do vas, da slijedite Božja uputstva iz Kurana i da prihvatite ovu priliku da stanete uz vašu hrišćansku braću kako bi se oduprli nečasnom nasilju crnogorske vlade", poručio je šeik Imram.

U svom obraćanju Husein je povukao granicu između hrišćana sa Zapada i pravoslavaca, navodeći da pravoslavci nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona i Londona i Pariza, ukazujući na, kako je rekao, skoriji imperijalistički odnos takozvanog zapadnog hrišćanstva prema Venecueli i Boliviji, ali i prijetnje koje su se, upravo zbog njihovog djelovanja, nadvile i nad Rusijom, Kinom, Korejom i Iranom, prenosi podgorički portal "In4S".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )