FOTO: null

Grupa agenata američke agencije za borbu protiv narkotika stigla je u Drač, kako bi albanskim vlastima pomogli tokom istrage o više od 600 kilograma kokaina, koji je brodom dopremljen do ove albanske luke, javljaju albanski mediji. Droga, prema navodima k

Četiri agenta DEA stigla su u albansku luku Drač iz Atine, gdje se nalazi regionalni centar Agencije za borbu protiv narkotika.

Oni će albanskim vlastima pomoći da istraže lokalni dio švercerskog kanala, kojim je kokain dopremljen iz kolumbijskih džungli, preko Malte i Italije, pa sve do Drača, gdje su uhapšene dvije osobe optužene da su dio ovog nelegalnog lanca.

Zaplijena kokaina izazvala je ozbiljne političke rasprave u Albaniji, pošto se ispostavilo da su istrage o vlasniku kompanije koja je uvozila banane iz Kolumbije Arberu Čekaju u dva navrata zaustavljane iz neobjašnjivih razlog, pa se opozicija još jednom obrušila na vladu Edija Rame, optužujući je za tjesne veze sa kriminalcima.

Kolumbijska policija tvrdi da je albanskim vlastima javila da se u kontejneru banana u Draču nalazi droga, ali je Tirana te navode odbacila, tvrdeći da je zaplijena droge samostalna akcija lokalne policije.

Klan del Golfo, prema tvrdnjama kolumbijskih vlasti, najmoćnija je kriminalna organizacija u Južnoj Americi i čini je oko 3.000 vojnika. Kolumbijske vlasti nude pet miliona dolara za glavu šefa ove organizacije, Daira Antonija Usuge, poznatog pod nadimkom "Vođa". Vojna organizacija i čelična disciplina glavne odlike organizacije protiv koje vlasti u Kolumbiji vode pravi rat.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )